Sufenta 5 Amp 2ml

Geneesmiddel
Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Contra indicatie

Overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor één van de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen of voor andere morfinomimetica.Intraveneus gebruik:Het gebruik van SUFENTA (FORTE) buiten de anesthesie en in afwezigheid van een degelijk uitgeruste anesthesiedienst (reanimatieapparatuur, antidota) is gecontraindiceerd.IV gebruik tijdens de weeën of vóór het afklemmen van de navelstreng tijdens keizersnede is gecontraindiceerd wegens het risico tot optreden van ademhalingsdepressie bij de pasgeborene. Dit is in tegenstelling tot het epidurale gebruik tijdens de weeën, waarbij dosissen sufentanil tot 30 mcg geen invloed hebben op de toestand van de moeder of de pasgeborene.Epiduraal gebruik:Net zoals andere opiumderivaten die epiduraal worden aangewend, mag sufentanil epiduraal niet worden toegediend in geval van ernstige bloeding, shock, septicemie, infectie op de plaats van injectie, stoornissen van de hemostase zoals thrombocytopenie en coagulopathie, bij gebruik van anticoagulantia, in combinatie met geneesmiddelen of bij medische omstandigheden die zelf een contra-indicatie zijn voor epidurale toediening.

Details
CNK0041582
Breedte85 mm
Lengte100 mm
Diepte20 mm
Verpakkingshoeveelheid5
Bijsluiter